Tablouri pe pânză - Henri Matisse

Henri Matisse a fost un pictor francez, cel mai faimos reprezentant al fauvismului. A trăit și a lucrat la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Caracteristică pentru munca sa este utilizarea culorilor contrastante și aplicarea lor pe suprafețe mari. Adesea, pentru a sublinia o expresie, se folosea de sublinierea contururilor lucrurilor sau a personajelor.

Tablouri pe pânză - Henri Matisse
Tablouri pe pânză - Henri Matisse

Reproduceri ale operelor lui Henri Matisse

Răsfoind lucrările acestui pictor, se poate observa că caracterul lor s-a schimbat de-a lungul vieții artistului. Acest lucru se datorează faptului că și-a pierdut dexteritatea fizică din cauza bolii, așa că a început să creeze colaje decupate din hârtie. Cu toate acestea, au și ele culori vii, caracteristice pentru lucrările anterioare ale artistului. Henri Matisse s-a dovedit a fi cea mai importantă figură printre fauviști și precursorii acestei tendințe. Tablourile pe care le-a creat s-au înscris permanent în colecția celor mai cunoscute opere de artă ale secolului XX. Cel mai recunoscut este cu siguranță "Dansul” din anul 1910 și „Portretul unei soții” din 1902.

 


Amatorii de modele mai abstracte, cu siguranță vor fi bucuroși să aleagă colajele artistului. Reproducerile tablourilor lui Matisse pot fi întâlnite și în camerele celor mai mici. Dacă vă place arta și sunteți în căutarea unui decor plin de culoare pentru camera copilului, veți găsi multe propuneri interesante printre reproducerile acestui artist. Oferim imprimări elegante și estetice pe pânză canvas. Datorită stilului universal, aveți posibilitatea de a potrivi aceste tablouri la designul interior. În orice caz, culorile sunt fidele originalului și produsul este foarte durabil și își păstrează calitățile vizuale pentru mult timp.

Vedeți, de asemenea, reproducerile pe sticlă ale lui Henri Matisse.