Tablouri de sticlă - Henri Matisse

Henri Matisse a fost unul dintre cei mai renumiți reprezentanți ai actualei mișcări numite Fauvism. El a creat la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Culorile vii, combinațiile contrastante și suprafețele mari pictate sunt caracteristice pentru stilul său. Acest lucru este tipic în special pentru ultimele lucrări create de Henri Matisse. Puteți găsi aceste atblouri și la noi.

Tablouri de sticlă - Henri Matisse
Tablouri de sticlă - Henri Matisse

Henri Matisse pe sticlă

Reproducerile tablourilor de Matisse sunt o propunere interesantă pentru persoanele care caută decorațiuni expresive pentru interiorul lor. Vom menționa aici una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale, intitulată „Dansul” sau „Portretul soției”. Sunt expresive și cu siguranță vor funcționa pentru persoanele cu un caracter distinctiv. Din cauza bolii sale, artistul a început să creeze colaje, în care s-a concentrat mai mult pe motive abstracte și pete expresive de culori.

 

Reproducerile operelor de Henri Matisse se potrivesc în orice încăpere în care doriți să expuneți decorațiuni expresive. Acestea oferă modele pline de inspirație și pentru camerele de copii, deoarece cei mici se dezvoltă bine atunci când sunt înconjurați de astfel de combinații de culori contrastante.

Vedeți, de asemenea, tablourile canvas după Henri Matisse.