Instrucţiuni de asamblare

INSTRUCȚIUNI PENTRU LIPIREA FOTOTAPETELOR DE LATEX ȘI VINIL

Fototapety lateksowe

 

 

INSTRUMENTE NECESARE: 

ROLĂ DE PRESARE PENTRU TAPET

CUȚIT DE TAPET, ADEZIV PENTRU TAPET

O RIGLĂ ȘI UN CREION, PROSOAPE HÂRTIE / BURETE

O NIVELĂ SAU UN ȘNUR CU O GREUTATE

 

ADEZIV:

Pentru tapete PE SUBSTRAT DE HÂRTIE vă recomandăm ADEZIVUL METYLAN SPECIAL INSTANT, destinat pentru tapetele de vinil și hârtie groasă.
Pentru tapetele PE SUBSTRAT NEȚESUT, recomandăm ADEZIVUL METYLAN DIRECT pentru tapete nețesute.
Adezivul METYLAN în tub este folosit pentru a lipi marginile tapetului.
Adezivul trebuie folosit în conformitate cu instrucțiunile și recomandările producătorului.

PREGĂTIREA PEREȚILOR:

Perete curat și neted (acoperit cu ipsos sau gips-carton) trebuie acoperit cu un grund special sau adeziv diluat. Lăsați să se usuce - după pregătirea pereților, se recomandă să așteptați 2 săptămâni, astfel încât pereții să fie perfect uscați.
Sugestie: pentru ca tapetul să fie lipit corect, nu uitați să marcați cu un creion linii veticale pe perete. Pentru aceasta puteți folosi, de exemplu, un fir cu o greutate la capăt, care, atunci când este eliberată de sus, marchează o linie verticală până jos .

 LIPIREA FOTOTAPETULUI:

 1. Verificați dacă tapetul este conform cu comanda, verificați dimensiunea și potrivirea colilor. Dacă produsul este defect - trebuie să notificați acest lucru înainte de a monta tapetul!
 2. Pregătiți un loc sigur pentru desfacerea fototapetului și așezați-l cu partea imprimată în jos. Vă recomandăm să-l așezați pe un material curat și uscat, de exemplu, un cearceaf.
 3. Aplicați adezivul pe fototapet, întindeți-l bine pentru a acoperi suprafața uniform. Este foarte important să aplicați adezivul pe toate marginile
 4. Curățați mâinile de adeziv. Așteptați aprox. 5 minute pentru ca tapetul să se înmoaie. În acest timp, tapetul foto se umflă, ceea ce poate duce la extinderea colii tapetului foto. Deși materialul este de înaltă calitate, atunci când este înmuiat, este cel mai expus la deteriorări mecanice. Aveți grijă!
 5. NU LIPIȚI ÎNTREGUL FOTOTAPET DEODATĂ. Începeți să aplicați de sus, apăsând în jos pentru a scăpa de eventualele bule de aer. Utilizați numai scule dovedite pentru presare. Cel mai bine ar fi să folosiți o rolă de cauciuc. În niciun caz nu trebuie să apăsați tapetul cu mâna sau cu o lavetă, deoarece împingerea bulelor va fi neuniformă și va duce la denivelări sau deteriorarea tapetului.
 6. Dupa aprox. 15 minute de la lipire, neteziți tapetul bine cu o rolă. Acordați o atenție deosebită pentru ca marginile să adere bine la perete. Îndepărtați excesul de adeziv. Utilizați ușor o lavetă umedă, un burete umed sau un prosop de hârtie

INSTRUCȚIUNI DE LIPIRE PENTRU FOTOTAPETUL MAGIC STICK

Magic Stick

 

 

INSTRUMENTE NECESARE: 

ROLĂ DE PRESARE PENTRU TAPET

CUȚIT DE TAPET, ADEZIV PENTRU TAPET

O RIGLĂ ȘI UN CREION, PROSOAPE HÂRTIE / BURETE

O NIVELĂ SAU UN ȘNUR CU O GREUTATE


Instalarea fototapetului ColoRay MagicStick din material autoadeziv se face fără o picătură de adeziv. Este suficient ajutorul unei singure persoane pentru o montare convenabilă. Îl puteți dezlipi oricând doriți fără a deteriora suprafața și imprimeul, apoi îl puteți lipi din nou în același loc sau într-un alt loc. Păstrați hârtia pe care a fost livrat fototapetul. Odată desprins de pe perete, îl puteți aplica din nou pe hârtia de bază, îl puteți rula, îl puteți ascunde și îl puteți folosi pentru ocazii speciale.
ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA MONTĂRII;
Înainte de începerea aplicării fototapetului, trebuie să pregătiți corespunzător suprafața acoperită. Aceasta trebuie să fie netedă, curată și uscată. Dacă există lipsuri, acestea trebuie umplute, iar suprafața trebuie netezită. Pentru montarea fototapetului, scoateți de pe perete plintele, cuiele, întrerupătoarele de lumină și prizele. Asigurați-vă că peretele nu a fost vopsit anterior cu vopsea de latex. Aplicarea tapetului peste vopsea de latex poate duce la desprinderea acestuia. Tapetul se aplică cel mai bine pe pereți acoperiți cu tencuială sau pe gips-carton. În ambele cazuri, peretele trebuie mai întâi gleduit și trebuie să așteptați până la uscarea completă.
PREGĂTIREA PEREȚILOR;
Perete curat și neted (acoperit cu ipsos sau gips-carton) trebuie acoperit cu un grund special sau adeziv diluat. Lăsați să se usuce - după pregătirea pereților, se recomandă să așteptați 2 săptămâni, astfel încât pereții să fie perfect uscați.
 1. Puneți ziare curate și uscate, coli de hârtie, folie sau alte materiale într-un loc sigur și comod. Așezați întregul fototapet pe ele, cu partea imprimată în sus. Asigurați-vă că produsul este conform cu comanda dvs. și nu are defecte. În cazul unui fototapet în coli (dungi), verificați dacă colile se potrivesc împreună și formează un întreg coerent.
 2. Pe peretele pregătit anterior, utilizați un creion pentru a marca o linie ajutătoare pe unde va trece marginea fototapetului. Pentru a face acest lucru, utilizați o nivelă sau o sfoară cu o greutate.
 3. Acum puteți începe să aplicați tapetul foto. Începeți de sus, acordând atenție liniei verticale. Utilizați o racletă pentru a netezi materialul lipit (de sus în jos). În acest timp, ajutătorul dvs. ar trebui să țină și să întindă coala dezlipind hârtia care protejează partea adezivă. Nu uitați că fototapetul se lipește întotdeauna de la stânga la dreapta.
 4. În cazul unui fototapet în mai multe coli, procedați la fel, lipind fiecare bandă pe rând. Încercați să potriviți cu precizie marginile colilor. Puteți tăia excesul de fototapet cu un cuțit pentru tapet.

INSTRUCȚIUNI PENTRU LIPIREA FOTOTAPETELOR LAMINATE ȘI A AUTOCOLANTELOR BUBBLESFREE

Fototapeta laminowana

 

 

INSTRUMENTE NECESARE: 

tehnică umedă

RACLETĂ CU PÂSLĂ

PULVERIZATOR

LICHID DE SPĂLAT VASE

PROSOAPE DE HÂRTIE

tehnică uscată

RACLETĂ CU PÂSLĂ

DEGRESANT

O PERSOANĂ PENTRU AJUTOR

 
TEHNICĂ UMEDĂ Se aplica pentru suprafețe precum sticlă, metal, mobilier, gresie, electrocasnice, plastic. Tehnica umedă facilitează aplicarea și vă permite să corectați poziția autocolantului.
 1. Turnați în pulverizator apă și o cantitate mică de lichid de spălat vase.
 2. Curățați bine locul unde urmează să fie aplicat autocolantul.
 3. Ajustați autocolantul pe suprafață cu partea imprimată în sus. Apoi, pulverizați generos suprafața lipită.
 4. Îndoiți aprox. 5 cm de hârtie de suport și îndoiți-o uniform. Pulverizați apă pe partea adezivă a autocolantului. Lipiți bucata decojită îndreptând-o cu racleta și împingând bulele de apă și de aer în afară.
 5. Îndepărtați bucățile succesive de hârtie stropind partea adezivă a autocolantului, apoi lipiți-l îndreptându-l cu racleta.
 6. Neteziți autocolantul cu racleta pentru a îndepărta eventualele bule și uscați-l cu un prosop. Gata!
TEHNICA USCATĂ Se aplică pe suprafețe precum tencuială, pereți și suprafețe care nu pot fi udate.
 1. Pregătiți suprafața de aplicare. Curățați bine locul unde urmează să fie aplicat autocolantul.
 2. Dacă montați autocolantul pe o suprafață verticală, începeți montarea de sus. În alte cazuri, nu contează din ce parte începeți să lipiți autocolantul.
 3. Întindeți autocolantul pe o suprafață curată și uscată, cu partea imprimată în sus. Dacă autocolantul este format din mai multe elemente, extindeți-le pe toate.
 4. Aplicați autocolantul uniform pe suprafață. Desprindeți 20-50 cm de material, apoi rulați hârtia suportului dedesubt. Folosiți o racletă pentru a netezi zona lipită, împingând bulele de aer spre margine.
 5. Pentru a monta un autocolant de dimensiuni mai mari sunt necesare două persoane: una dintre ele netezește fragmentul lipit cu o racletă, în timp ce cealaltă întinde marginea autocolantului prin rularea hârtiei de bază.

 

Instrucțiuni pentru oglinzi cu LED


1. Așezați oglinda pe o suprafață stabilă și plană.
2. Curățați, degresați și uscați suprafața oglinzii în locul unde veți lipi suporturile.
3. Îndepărtați folia de protecție a adezivului de pe suporturile metalice.
4. Lipiți suporturile pe suprafața uscată și degresată a oglinzii.
5. Atentie: rezistența suporturilor este de 100% după 24 de ore de la lipire. Așteptați 24 de ore înainte de a agăța oglinda în locul dorit.
6. Măsurați distanța dintre mijloacele suporturilor lipite anterior.
7. Marcați pe perete distanța măsurată și în locurile marcate forajul găurilor și introduceți diblurile de expansiune.
8. Fixați cârligele cu șuruburile furnizate în set.
9. Conectați cablurile de alimentare la transformator.
10. Agățați oglinda, glisând-o cu grijă de sus. Gata!

Instrucțiuni pentru oglinzi/ oglinzi cu suport/ cu print


1. Așezați oglinda în poziția aleasă de dvs. (vertical sau orizontal) pe o suprafață stabilă și plană.
2. Curățați, degresați și uscați suprafața oglinzii în locul unde veți lipi suporturile.
3. Îndepărtați folia de protecție a adezivului de pe suporturile metalice.
4. Lipiți suporturile pe suprafața uscată și degresată a oglinzii, menținând un spațiu uniform (aproximativ 6 cm) de marginea oglinzii.
5. Atentie: rezistența suporturilor este de 100% după 24 de ore de la lipire. Așteptați 24 de ore înainte de a agăța oglinda în locul dorit.
6. Îndepărtați folia de protecție a adezivului de pe distanțierele din spumă.
7. Lipiți distanțierele pe suprafața uscată și degresată a oglinzii, menținând un spațiu uniform (aproximativ 6 cm) de marginea oglinzii.
8. Măsurați distanța dintre mijloacele suporturilor lipite anterior.
9. Marcați pe perete distanța măsurată și în locurile marcate forajul găurilor și introduceți diblurile de expansiune.
10. Fixați cârligele cu șuruburile furnizate în set.
11. Agățați oglinda, glisând-o cu grijă de sus. Gata!

Instrucțiuni pentru oglinzi cu ramă MDF


Cum să pregătiți oglinda pentru montaj?
1. Așezați oglinda în poziția aleasă de dvs. (vertical sau orizontal) pe o suprafață stabilă și plană.
2. Curățați, degresați și uscați suprafața oglinzii în locul unde veți lipi suporturile.
3. Îndepărtați folia de protecție a adezivului de pe suporturile metalice.
4. Lipiți suporturile pe suprafața uscată și degresată a oglinzii, menținând un spațiu uniform (aproximativ 6 cm) de marginea oglinzii.
5. Atentie: rezistența suporturilor este de 100% după 24 de ore de la lipire. Așteptați 24 de ore înainte de a agăța oglinda în locul dorit.
6. Măsurați distanța dintre mijloacele suporturilor lipite anterior.
7. Marcați pe perete distanța măsurată și în locurile marcate forajul găurilor și introduceți diblurile de expansiune.
8. Fixați cârligele cu șuruburile furnizate în set.
9. Agățați oglinda, glisând-o cu grijă de sus. Gata!

 

 

INSTRUCȚIUNI DE INSTALARE A JALUZELELOR